Skip to content Skip to footer

Tévhitek a stílustanácsadásról

Sok tévhit kering a köztudatban a stílustanácsadásról, ezeket szeretném kicsit eloszlatni. 🤷‍♀️

1.

A szimpátia nagyon fontos akkor, amikor tanácsadót választunk, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ő majd a saját ízlésére szeretne téged formálni. Az öltözködési tanácsok célja épp az lenne, hogy mindenki megtalálja saját magát. A stílustanácsadó irányt mutat, nem rákényszerít. 

2.

Van különbség a stylist és a stílustanácsadó között, míg az előbbi elsősorban magazinok és a televízió számára dolgozik és a legfrissebb trendeket jeleníti meg az ügyfelein, addig az utóbbi a hétköznapokban is viselhető, a vendég életstílusához testalkatához és színtípusához illő öltözet kiválasztásában segít – ez pedig nagyrészt független az aktuális divattól.

3.

A stílustanácsadás részét képezi a testalkat elemzés, ami színtiszta matematika, a test arányait meghatározva kiválaszthatók a leginkább előnyös szabásvonalak és fazonok. Az pedig, hogy milyen színek fognak jól állni egyrészt biológia (a bőrünk színezete), másrészt színtan (hideg-meleg, világos-sötét, élénk-tört színek hatása a vendégre).

4.

A jólöltözöttség pedig igenis tanulható: ha tisztában vagyunk önmagunkkal (ez nem megkerülhető!), a testalkatunkhoz illő szabásvonalakkal, a hozzánk passzoló színekkel, valamint az esetleges elvárásokkal a viseletünket illetően (pl. üzleti megbeszélések, casual alkalmak, események, stb.), akkor szilárd alappal rendelkezünk a személyes stílusunk kialakításához.

+1

Tévhit, hogy a stílustanácsadás megfizethetetlen. 💰💰💰

Ezt általában olyanoktól lehet hallani, akik korábban még nem vettek részt tanácsadáson és ajánlatot sem kértek. Mindenképpen érdeklődj az elérhető szolgáltatás-csomagokról, ezek tartalmáról és alakíthatóságáról, mielőtt eleve lemondasz róla!