Skip to content Skip to footer

Másodkézből vásárolni?

Te mit választanál? Szép színű ruhákat vagy olyan színeket, amelyben Te nézel ki jól?

Rengeteg mendemonda kering a színtípusokról és arról, hogy kinek milyen színek állnak jól. Mást mond egy  internetes cikk, egy fodrász, egy műkörmös, egy sminkes, vagy az eladó egy ruhaüzletben.

Te pedig a sok impulzus hatására bizonytalanul veszed meg hol ezt, hol azt a színt, abban bízva, hogy aki a tanácsot adta, valóban ért hozzá.

Minden ember rendelkezik egy természetes színpalettával, amelyet a bőr tónusa határoz meg. Azok a színek fognak rajtunk a legjobban mutatni, amelyek tulajdonságaikban hasonlóak a természetes színeinkhez, tónusunkhoz. Ez nem azt jelenti, hogy a bőr-, szem- vagy hajszínedhez hasonló színeket kell hordanod. Hanem hasonlóan meleg vagy hideg, élénk vagy tört színeket érdemes viselned, mint a saját tulajdonságaid, mert ezek mellett mutatja az arcod a legjobb formáját.

A saját színeidet hordva harmónikusabbnak, önazonosabbnak látod majd magad és ezt a környezeted is látni fogja. Hitelesebbnek tűnsz az üzleti életben és sokkal inkább önmagadat látod majd a tükörben, nem pedig a ruhát, amit éppen viselsz. 

A színtanácsadás abban segít, hogy ruhavásárláskor az olyan színű darabokat vásárold meg, amik jól állnak neked. Ezzel időt és pénzt spórolsz: nem kell annyi időt és energiát vásárlással töltened, így célzottabbá és hatékonyabbá válik a vásárlásod.

Emellet a saját színeid egymással is harmonizálnak, így ha a ruhatárad a saját színtípusod színeiből áll, akkor minden mindennel kombinálható lesz.

A színtanácsadás után tudni fogod,

  • melyik az az 5-6 alapszín, amelyet érdemes választanod az alapruhatárad összeállításánál
  • melyek azok az árnyalatok, amiket inkább kerülj, mert előnytelen számodra
  • milyen hajszínt és sminket válassz
  • hogyan kombináld az előnyös színeid,
  • mi a színelmélet,mit jelent a színharmóna és miért  működik